Michiel van den Bergh

Michiel van den Bergh is geboren te Amsterdam. Hij groeide daar ook op en verhuisde na de echtscheiding van zijn ouders met zijn moeder en zusjes naar Haarlem. Op zijn 18e keerde hij terug naar Amsterdam en begon daar de studie Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Na 3 jaar onderbrak hij zijn studie filosofie om met een groep vrienden de discotheek en nachtclub Mazzo in Amsterdam op te zetten en hier ruim tien jaar leiding aan te geven. Zo raakte hij betrokken bij de internationale kunstwereld en leerde hij veel internationale artiesten kennen.

Michiel heeft een zoon uit een eerdere relatie en ontmoette in 1990 zijn huidige partner Iris die al een dochtertje had en met wie hij in een samengesteld gezin ging samenwonen. Zijn grote fascinatie voor filosofie leidde ertoe dat hij zijn studie hervatte en in 2011 afstudeerde.

Zijn liefde voor Afrika ontstond tijdens een reis door Noord Kenya. Vanaf dat moment zou hij nog veel reizen door in Noord- en West-Afrika ondernemen. In 1990 ontmoette hij Bram Poldervaart met wie hij bevriend raakte en met wie hij zijn passie voor Afrika deelt. Samen ondernamen zij verschillende reizen naar West Afrika. Voorjaar 2016 waren zij samen in Cap Skirring, Zuid Senegal, waar zij in contact kwamen met het hoofd van de ouderraad van een middelbare school. Zij werden geraakt door de noden van de school en het enthousiasme van de leerlingen en besloten er iets aan te gaan doen. In eerste instantie zamelden zij geld in via een particuliere actie onder vrienden en bekenden. Met deze actie brachten zij voldoende geld bijeen om elektriciteit en stromend water aan te leggen in het schoolgebouw, konden zij leermiddelen en lesboeken kopen. En hun ideaal ging in vervulling om zelf ook les te geven aan de school.