Skip to main content

Het collège privé van Diembering, opgericht in 1989, telt op dit moment 245 leerlingen. Inmiddels heeft de school de reputatie opgebouwd van ‘een van de beste middelbare scholen van de omgeving’. In 2009 is er in de school een computerruimte geïnstalleerd en ingericht met 14 computers, een laserprinter en een beamer. Computercursussen zijn verplicht en gratis voor alle leerlingen van de school. De computerdocent, de heer Trawaré is een gedreven man, maar 11 jaar na dato dreigt sluiting van de ruimte, omdat de meeste computers het hebben begeven. De reden hiervoor is ouderdom van de apparaten en gebrek aan regelmatig onderhoud.
Aangezien er nog maar een paar computers werken, zijn normale computerlessen onmogelijk geworden. De leerlingen hebben nu les in groepjes van vier voor 2 computers.

Seydou, computertechnicus

Daarom willen we voor deze school een aanvraag indienen voor 20 nieuwe computers en 10 UPS’s. UPS’s zijn noodzakelijk in Senegal om de computers te beschermen tegen regelmatige stroomonderbrekingen.
Verder zijn alle voorwaarden, zoals lokaal en docent, aanwezig. Zodra er nieuwe computers zijn, kunnen de leerlingen van de school weer normaal computerles krijgen.
Wij kwamen in contact met de school via Seydou, de zoon van Trawaré, en zelf computertechnicus. “Onderhoud van computers is essentieel om een lange levensduur te garanderen” volgens Seydou. “Helaas werd ik er in Diembering vaak pas te laat bij geroepen, als de computers al niet meer te redden waren.” Wij hebben met Seydou afgesproken dat, zodra we nieuwe computers hebben voor Diembering, hij die ook gaat onderhouden. Seydou is als computertechnicus verbonden aan het plaatselijke mineraalwaterbedrijf, La Casamançaise.