Skip to main content

In februari 2016 zijn wij, Bram en Michiel, een maand in Afrika geweest.

Wij hebben een tijdje verbleven in het plaatsje Cap Skirring, aan de Senegalese kust. Hier zijn we in contact gekomen met de directeur van een coll├Ęge, middelbare school voor leerlingen van 12 tot 16 jaar, om daar les te gaan geven.

Deze school met ca. 430 leerlingen is het resultaat van een plaatselijk initiatief. De school is gebouwd met eigen middelen en met hulp van de gemeente en een idealistische Nederlands echtpaar dat ook in Cap Skirring woont. Alleen de docenten worden door de staat betaald. De mensen zijn trots op hun school en de toewijding van de leerlingen is hartverwarmend. In principe hebben wij toegezegd daar begin volgend jaar in 2017 aanvullende cursussen te gaan geven.

Michiel wil een zonnewijzer gaan bouwen waarmee hij de gelegenheid schept de basis natuurkunde principes uit te leggen in combinatie met elementaire meetkunde, omdat dit handvatten geeft bij praktische zaken zoals de bouw.

Bram wil een cursus Engels gaan geven met de nadruk op spreekvaardigheid.

Het is fantastisch dat de school er staat, voornamelijk dankzij particuliere initiatieven, maar er is nog altijd een groot gebrek aan middelen. Er is bijvoorbeeld geen elektriciteit en er is een gebrek aan leermiddelen. Zo beschikt de docent Engels nu als enige over een beduimeld lesboek, terwijl de leerlingen alleen een schriftje hebben.

Voor een bedrag van 2300 euro zouden wij elektriciteit kunnen aanleggen en een aantal leermiddelen kunnen aanschaffen. Wij proberen dit bedrag in te zamelen. Daarom doen wij een beroep op jullie. Elke donatie vanaf 10 euro is meer dan welkom!

Dit bedrag is in zijn geheel voor de school bestemd, en er zal dus niets aan de strijkstok blijven hangen. Wij zorgen daar zelf voor.

Wij zullen alle donateurs op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Veel groeten van Bram Poldervaart en Michiel van den Bergh, en bij voorbaat heel veel dank, ook namens alle leerlingen!