Skip to main content

Vorige week heb ik een bezoek gebracht aan het collège catholique van Diembering. Deze school had een ingerichte computerzaal en een docent maar de computers waren erg oud en de meeste deden het niet meer. Wij hebben dankzij jullie bijdragen aan deze school 10 nieuwe computers geleverd die zijn geïnstalleerd door onze computerman Seydou Tawaré. Alle computers worden beschermd door UPS-en tegen onverwachte stroom. Dat is echt noodzakelijk hier, want de stroom valt regelmatig uit. Alles werkt nu weer en de leerlingen krijgen weer computerles.

Monsieur Trawaré en zijn dochter

Ik werd verwelkomd door de vader van Seydou die samen met zijn dochter de computerlessen geeft. Vol enthousiasme vertelde hij me wat ze allemaal leren in de vier jaar op het collège en dat is best indrukwekkend. Ze behandelen uitgebreid Word, Excel en zelfs Powerpoint. Ook leren ze browsen op het internet. Ze krijgen gerichte opdrachten van docenten van andere vakken om bepaalde informatie op het internet op te zoeken.

Het is muisstil in het lokaal. De leerlingen zijn aandachtig bezig. Ze zijn zo trots dat ze nu met een computer leren werken.

Computerles is trouwens een verplicht vak op de middelbare school in Senegal, alleen zijn er op veel scholen geen computers aanwezig.

We zijn nu bezig met de laatste klus voor mijn vertrek: de bouw van een watertorentje voor de school in Youtou. In mijn volgende nieuwsbrief meer hierover.