Een succesvol seizoen in Senegal

Het was een fantastisch jaar voor Senegal Studieplan. We hebben dankzij jullie steun vier projecten kunnen uitvoeren. Belangrijke opknapwerkzaamheden aan twee basisscholen en een middelbare school, waaronder het opknappen van leslokalen en de bouw van een toiletgroep. En één heel grote klus: het waterdicht maken en het opknappen van zes klaslokalen van een lyceum in Bignona waar 1500 leerlingen op zitten. Iedereen is ontzettend blij en leraren en leerlingen hebben ons nadrukkelijk gevraagd alle donateurs hartelijk te bedanken. Het is een wereld van verschil voor hen.

Daarnaast hebben we dankzij UNESCO en een mooi privé-initiatief voor ruim € 6.000 aan lesboeken kunnen aanschaffen. Vijf middelbare scholen hebben we blij gemaakt met lesboeken, Frans, Engels, wiskunde, natuurkunde etc.

We zijn sinds eind april weer terug in Nederland, maar hopen eind van het jaar/begin volgend jaar weer te vertrekken, want we hebben alweer nieuwe projecten waaraan we hopen te werken. Er zijn positieve ontwikkelingen in Senegal. Er is een nieuwe regering van jonge mensen die er een punt van maken de corruptie aan te pakken. Zij verlenen ons alle mogelijke hulp.

Veel groeten Michiel en Bram

Hier een paar foto’s van voor en na de renovatie van het lyceum in Bignona!