Skip to main content

Sommigen van jullie maken zich ongerust over de situatie in Senegal. Er waren inderdaad rellen in het begin van het jaar omdat de president een paar oppositieleiders gevangen had gezet, maar de democratie heeft gelukkig gezegevierd. Er zijn afgelopen zondag verkiezingen geweest en alles is rustig verlopen. De oppositie heeft gewonnen.

Met onze projecten gaat het goed. Het eerste project, opknappen van het schoolgebouw in Bouyouye is klaar, de luiken en deuren zijn vervangen, de omgording is vernieuwd, het dak is waterdicht gemaakt en binnen is alles in een frisse kleur geschilderd. Ze zijn daar allemaal ontzettend blij en vroegen ons vooral om iedereen te bedanken! Wij zijn uitgenodigd voor een feestje.

Verder wordt er hard gewerkt aan een schoolgebouw van de basisschool in Carounate. Daar gaat binnenkort een heel nieuw dak op. En we hebben ook genoeg geld om de toiletgroep te vernieuwen, allemaal dankzij jullie steun.

Van het lyceum van Bignona wordt nu het eerste dak waterdicht gemaakt, daar hadden we gelukkig nog genoeg geld voor. We hopen binnenkort ook voldoende middelen te hebben om het tweede dak aan te pakken, het zou mooi zijn als dat nog voor de regentijd lukt, maar anders volgend jaar.

We zijn nog met meer dingen bezig, daarover volgende keer meer.

Veel groeten van Bram en Michiel.

En als jullie meer willen weten over onze projecten neem dan eens een kijkje op onze website www.senegalstudieplan.nl

Mocht je nog een bijdrage willen storten, ons banknummer is NL62 TRIO 0338 6548 28 t.n.v. Stichting ONG Education.