Voetbalshirts van VV Brielle

In de eerste plaats willen wij jullie hartelijk bedanken voor jullie bijdragen. We hebben ruim € 4000 van jullie ontvangen. Dat is echt fantastisch, daar kunnen we hier weer veel voor doen.
Eind februari zijn wij in Dakar aangekomen en daar hebben wij meteen 240 wiskundeboeken voor de school gekocht. In Dakar zit de distributeur voor lesboeken voor Senegal en dat is dus de plaats om de boeken te kopen. Het had allemaal wel van voeten in de aarde, uren wachten in de hitte op een bestelwagen die er binnen een half uur zou zijn, maar de boeken zijn er. Ze worden nu met de bus naar het zuiden vervoerd. Dat betekent dat er nu zowel voor Engels als voor wiskunde voldoende boeken zijn. We gaan nu eerst overleggen met de school voor welke vakken wij nu als eerste boeken gaan aanschaffen.
Op 1 maart zijn wij in Dakar op de boot gestapt richting Zuid Senegal. Onze bestemming was Ziguinchor waar we werden opgehaald door de voorzitter van de ouderraad, René Sadio.
Deze week hebben wij alle docenten en de directeur ontmoet voor overleg. Het is voor ons belangrijk om te weten wat hun noden en wensen zijn. Het weerzien was heel hartelijk. De directeur en drie docenten namen het woord om de donateurs hartelijk te bedanken voor hun bijdragen die zo belangrijk zijn voor de school. We hadden ook een leuke verrassing.

VV Brielle had ons een stapel voetbalshirts cadeau gedaan en die hebben we uitgedeeld. Zowel docenten als leerlingen doen regelmatig mee aan sportevenementen en voetbalwedstrijden, maar ze hadden tot nu toe geen voetbalshirts. Meteen een big smile op de gezichten van de docenten die enthousiast op de stapel shirts afstormden om een shirt aan te trekken. Hartelijk dank aan VV Brielle, de bekendheid van de club reikt nu dus tot in Senegal.

Volgende week beginnen gaan we ook weer lesgeven op school.