Skip to main content

Hallo allemaal,
In de eerste plaats wil ik jullie hartelijk bedanken voor de bijdragen die we de afgelopen maanden van jullie ontvangen hebben en waar we ontzettend blij mee zijn. Dankzij jullie bijdragen kunnen we een nieuw project starten.

Wij zijn 16 januari 2023 weer aangekomen in Senegal. Eerst in Dakar, de hoofdstad van Senegal, met ca. 3,5 miljoen inwoners, waar we vertegenwoordigers van andere organisaties ontmoet hebben waarmee we samenwerken en ook de directeur van een overheidsinstelling die subsidies verleend aan jongeren die een land- of tuinbouwbedrijf willen starten in een rommelig bureautje. Elke ontmoeting is bijzonder hier.

Een week geleden zijn we aangekomen in Cap Skirring, een plaats in het uiterste zuidwesten van Senegal, aan zee en op de grens met Guinee-Bissau. Dit is de plaats waarvandaan wij opereren en waar nu weer verschillende projecten op ons wachten. Als eerste gaan we het sportterrein afmaken waar we vorig jaar aan begonnen waren. We moesten de werkzaamheden in mei onderbreken om het eind van de regentijd af te wachten, maar nu is alles weer opgestart. We hopen het over een maand af te hebben en daarna ons nieuwe project te kunnen beginnen, het coll├Ęge van Kabrousse, een dorpje hier in de omgeving. Deze school heeft een uitstekende reputatie wat tot gevolg heeft dat het aantal leerlingen sterk toeneemt. Dit heeft weer geleid tot een groot tekort aan schoolbanken. Die schoolbanken worden hier door lokale timmerlieden gemaakt. Dat is goedkoper dan fabrieksmatig gemaakte schoolbanken omdat het arbeidsloon zo laag is. Verder moet een deel van het dak worden gerepareerd vanwege lekkages.

Daarnaast hebben we 3000 euro ingezameld voor lesboeken en we hebben net bericht ontvangen van de Wilde Ganzen dat zij dit bedrag gaat verdubbelen. Prachtig nieuws dus, want dat betekent dat we drie scholen aan lesboeken wiskunde Frans en Engels kunnen helpen.

We zullen jullie tijdens ons verblijf hier (Bram blijft tot eind april) regelmatig op de hoogte houden van onze activiteiten hier.

Veel groeten Michiel van den Bergh en Bram Poldervaart

Voor meer informatie over onze projecten verwijzen we naar www.senegalstudieplan.nl. En mocht je nog een bijdrage willen storten, ons banknummer is NL62 TRIO 0338 6548 28 t.n.v. Stichting ONG Education